Genel Lise

23.11.2012 2104

okul_1

      Şehit Piyade Asteğmen Yılmaz Kaan Çok Programlı Lisesi kurulduktan sonra Halit Paşa Lisesini de bünyesine almıştır. Dolayısı ile Genel Lise bünyemizdeki en eski birimdir.

      Türk Millî Eğitiminin amaçları doğrultusunda, öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari genel kültür veren ve yüksek öğretime öğrenci hazırlayan akademik bir öğretim verir.

      Öğretim süresi ilköğretim üzerine 4 yıl olup, sınavsız öğrenci alınmakta ve sınavla öğrenci alan Anadolu liselerine paralel bir program uygulanmaktadır.

      Öğrenciler; Fen Bilimleri, Türkçe-Matematik veya Sosyal Bilimler ağırlıklı olarak öğrenim görebilmektedirler. Genel liselerde birinci yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır. Okulumuzda şartlar ve tercihler gereği şuan 10. sınıflar da Fen Bilimleri, 11. Sınıflarda Fen Bilimleri ve Türkçe - Matematik, 12. Sınıflarda Fen Bilimleri, Türkçe - Matematik Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümleri okutulmaktadır.

      Derslerin öğretimi Türkçe yapılır.

     Mezunlarımız öğrenciler, Üniversite giriş sınavlarını kazanmaları halinde mezun oldukları alanları ile ilgili yükseköğretim programlarına devam edebilmektedir.